Organisatie

  Institute for multicultural Music Studies
  Elisabeth Wolffstr. 14-hs
  1052 RR, Amsterdam, Netherlands
   www.mcmusicstudies.nl

Het project en de uitgave wordt uitgevoerd onder de vlag van de stichting Instituut Multiculturele Muziek Studies.

Het project wordt ondersteund door een commissie van aanbeveling: Wim Manuhutu (erfgoedspecialist en historicus), Fridus Steijlen (bijzonder hoogleraar Molukse migratie en cultuur in comparatief perspectief aan de VU Amsterdam) en Nanneke Wigard (erfgoedprofessional, Wigard Cultureel Erfgoed).

Rein Spoorman is musicoloog, muziekdocent en musicus. Als staflid bij ‘Paradiso’, Amsterdam was hij verantwoordelijk voor de programmering niet-westerse muziek en culturele evenementen (waaronder de Molukse groepenpresentaties). Hij werkte als labelmanager bij platenmaatschappij ‘PANrecords’ en als conservator muziek, dans en immaterieel erfgoed bij het ‘Tropenmuseum’ Amsterdam. Hij speelde onder meer in het ‘Moluccan Moods Orchestra’, werkte als audiovisueel medewerker mee aan de herinrichting van het ‘Moluks Historisch Museum’, Utrecht, deed onderzoek naar de zogenaamde ‘Hobbel-collectie’ (een serie schellakplaten met traditionele Molukse muziek uit 1948) en maakte voor de ‘Concertzender’ een serie van 25 uitzendingen onder de naam ‘Musica Maluku’.  

 

Victor Joseph komt uit de mediawereld. Hij was onder meer jarenlang redacteur/verslaggever voor het NPS radio 5 programma ‘Suara Maluku’ (de Molukse stem), werkzaam bij het ‘Brabants en Eindhovens Dagblad’, redacteur bij het  maandblad ‘Marinjo’ en het NTR programma ‘Dichtbij Nederland’. Vanaf eind jaren negentig is hij actief betrokken in de muziekwereld met events, zowel op de Molukken als in Nederland. Dat is met het organiseren van de ‘Cahaya Maluku-events’ in diverse theaters in Nederland, de opzet van het internationale drie daagse ‘Ambon Jazz Plus Festival’ (Ambon) en als tourmanager van diverse Molukse artiesten/groepen uit Nederland voor optredens in Indonesië/Molukken.